×
Deze maand uitgelicht: Onze unieke E-Step!
20% korting
Op Ma t/m Vr
met de code:
E-Step 05-24 Direct boeken

Solex huren

Bij ons kun je een Solex huren voor een leuke toertocht. Dit kan al vanaf 1 persoon. Grote groepen? Dan bent je bij ons aan het goede adres.

Wij hebben zeer veel rijdende Solexen en door te combineren met onze andere voertuigen kunnen wij groepen van meer dan 200 personen aan. Er is altijd meer mogelijk dan je denkt. Een Solextocht brengt gegarandeerd een glimlach op jouw gezicht en is ideaal voor een bedrijfsuitje, bestuursuitje, vrijgezellenfeest of familiedag. Een Solex gaat tussen de 25 en 30 km/u. De aandrijving vindt plaats middels een motortje wat op de voorband wordt geplaatst.

Bij onze Solex verhuur zit je gegarandeerd op een oldtimer en zorgen wij voor pechhulp voor het geval je onverhoopt stil komt te staan.

 

 

Waarom bij Unieke Uitjes een Solex huren?

Wij bieden een all-in prijs en hebben simpelweg de best onderhouden materialen. Geen onaangename verrassingen dus. Het gebruik van een lange leren jas en helm is bij de prijs inbegrepen.

 • 3 uur toeren op de Solex (dus tijd voor een terrasje onderweg, wel zo relaxed)
 • Super voor de foto: de lange leren jas en pothelm
 • De mooiste routes van de regio
 • Pech-hulp: wij zijn altijd in de buurt en wisselen zelfs een Solex als deze wat trager is want iedereen moet optimaal van zijn uitje kunnen genieten
 • WA-verzekering met goede dekking
 • We nemen een leuke (digitale) foto van de groep op de Solex

 

Let op: voor het rijden op een Solex heeft u een rijbewijs nodig (AM of B) en dien je 18 jaar of ouder zijn.

 

Je rijdt uiteraard goed verzekerd rond. Houdt er echter wel rekening mee dat er een eigen risico bij schade is (zie onze algemene voorwaarden). En mocht het gaan regenen? Wij hebben ruim 100 leren jassen en bijpassende helmen (uiteraard zijn de jassen niet verplicht).

 

Historie van de Solex:

De Solex wordt in 1942 ontworpen door Franse ingenieurs en krijgt de merknaam Velosolex.

Nederland is in 1948 aan de beurt om de Solex te verwelkomen. De eerste importeur heet R.S. Stokvis & Zonen en deze ontvangt 5 stuks van het Franse Velosolex a 375 gulden per stuk. De import groeit dankzij een groot succes, zeker omdat Solexen destijds (en ook nu) zeer gewild waren bij jonge vrouwen. Er wordt in Nederland zelfs een fabriekje gebouwd waar de officiële Solex in licentie kan worden gemaakt: de ENAF (Eerste Nederlandse Autorijwiel Fabriek). Ook verschijnt er een blad dat helemaal gericht is op de Solexrijder: op de Solex. Er ontstaan diverse Solexclubs die door heel Europa toeren.

 

Aan het einde van de jaren 60 is Motobecane de nieuwe eigenaar van de Velosolex en de Solex Flash (met gewijzigde koeling) ziet het licht. De reparatie van het blok is echter niet bepaald efficiënt te noemen. De interesse neemt af en na het uitbrengen van een snorfiets met aangepast vermogen koopt Yamaha in 1983 de fabriek in Frankrijk die op dat moment failliet is verklaard. Het doek valt in 1988 en de fabriek van Velosolex wordt helaas gesloten.

 

En toen?

Halverwege de jaren 90 neemt een Franse importeur 60% van de resterende aandelen over en verhuist de productie naar Cyclon te Hongarije. Daar wordt het type 3800 (1966) geassembleerd. Ook worden er dan al in China Solexen gemaakt. In 2005 wordt bekend dat het merk Solex nieuw leven ingeblazen krijgt dankzij Mopex, een Frans bedrijf waar de oude modellen worden geproduceerd. Om juridische redenen echter onder de merknaam Black ‘n Roll.

Bij Unieke Uitjes zijn alle Solexen voor het solex huren echte oldtimers van circa 40 jaar en ouder.

 

 

Prijzen:

Soort tochtDuur arrangementPrijs per persoon
Solextocht vertrek Deventerweg Laren GLD of Borculo2 uur€ 32.50
Solextocht vertrek Deventerweg Laren GLD of Borculo3 uur€ 37.50
Solextocht vertrek overige plaatsen3 uurVanaf € 47.50
Daghuur Solex vertrek uit Laren GLD  of Borculo8 uur€ 59.50

 

 

Van belang:

 • – Draag oude schoenen en kleding (een Solex kan incidenteel een druppel olie lekken).
 • – Een helm is verplicht.
 • – Je hebt een rijbewijs nodig (AM of B).
 • – Let op: bij daghuur kunt u niet ongelimiteerd toeren. Een tank is een keer leeg. Wij bieden tot 10 km afstand rondom ons pand pechhulp.
 • – Voor het bezorgen van Solexen op locatie houden wij een minimum van 12 personen aan.

 

 

Lees meer

Rijden met een solex

 • Prijs vanaf € 32.50 p.p
 • 2 of 3 uur
 • inclusief route
 • inclusief brandstof
 • Wij bieden pech-hulp indien nodig
 • Lange leren jas en helm (bij vertrek vanaf ons)
 • Ook mogelijk vanaf jullie eigen locatie vanaf 12 personen