×
Deze maand uitgelicht: De Triggers!
20% korting
Op Ma t/m Vr
met de code:
Trigger 06-24 Direct boeken

Transportmiddel Solex

Transportmiddel solex huren:

Solex verhuur bij Unieke Uitjes.nl. Bij ons kunt u een Solex huren voor een leuke toertocht. Dit kan al vanaf 1 persoon. Grote groepen? Geen probleem, u bent bij ons aan het goede adres.

Wij hebben 110 rijdende Solexen en door te combineren kunnen wij groepen tot over de 200 personen aan. Er is altijd meer mogelijk dan u denkt. Een Solextocht brengt gegarandeerd een glimlach op uw gezicht en is ideaal voor een bedrijfsuitje, bestuursuitje, vrijgezellenfeest of familiedag. Een Solex gaat tussen de 25 en 30 kilometer en de aandrijving vind plaats middels een motortje wat op de voorband wordt geplaatst.

Bij onze Solex verhuur zit u gegarandeerd op een oldtimer. Wij zorgen voor pechhulp mocht u onderweg stil komen te staan.

Goedkoop solex huren in de achterhoek

Historie van de Solex:

De Solex wordt in 1942 ontworpen door Franse ingenieurs en krijgt de merknaam Velosolex.

Nederland is in 1948 aan de beurt om de Solex te verwelkomen. De eerste importeur heet R.S. Stokvis & Zonen en deze ontvangt 5 stuks van het Franse Velosolex a 375 gulden per stuk. De import groeit dankzij een groot succes, zeker omdat Solexen destijds (en ook nu) zeer gewild waren bij jonge vrouwen. Er wordt in Nederland zelfs een fabriekje gebouwd waar de officiële Solex in licentie kan worden gemaakt: de ENAF (Eerste Nederlandse Autorijwiel Fabriek ). Ook verschijnt er een blad dat helemaal gericht is op de Solexrijder: op de Solex. Er ontstaan diverse Solexclubs die door heel Europa toeren.

Aan het einde van de jaren 60 is Motobecane de nieuwe eigenaar van de Velosolex en de Solex Flash (met gewijzigde koeling) ziet het licht. De reparatie van het blok is echter niet bepaald efficiënt te noemen. De interesse neemt af en na het uitbrengen van een snorfiets met aangepast vermogen koopt Yamaha in 1983 de fabriek in Frankrijk die op dat moment failliet is verklaard. Het doek valt in 1988 en de fabriek van Velosolex wordt helaas gesloten.

 

En toen?

Halverwege de jaren 90 neemt een Franse importeur 60% van de resterende aandelen over en verhuist de productie naar Cyclon te Hongarije. Daar wordt het type 3800 (1966) geassembleerd. Ook worden er dan al in China Solexen gemaakt. In 2005 wordt bekend dat het merk Solex nieuw leven ingeblazen krijgt dankzij Mopex, een Frans bedrijf waar de oude modellen worden geproduceerd. Om juridische redenen echter onder de merknaam Black ‘n Roll.

Bij Unieke Uitjes.nl zijn alle Solexen voor de Transportmiddel Solex huren echte oldtimers van circa 40 jaar en ouder.

 

Waarom bij Unieke Uitjes een Transportmiddel Solex huren?

Wij bieden een all-in prijs en hebben simpelweg de best onderhouden materialen. Geen onaangename verrassingen dus. Onze prijs is inclusief:

 • 3 uur toeren op de Solex (dus tijd voor een terrasje onderweg, wel zo relaxed)
 • Gratis gebruik lange leren jas en helm
 • BTW
 • De mooiste route(s) van de regio
 • Volgwagen of pechhulp. Wij zijn altijd in de buurt en wisselen zelfs een Solex als deze wat trager is want iedereen moet optimaal van zijn uitje kunnen genieten.
 • WA-verzekering met goede dekking
 • We nemen een leuke (digitale) foto van de groep op de Solex

 

U rijdt uiteraard goed verzekerd rond. Wij hebben een aansprakelijkheidsverzekering en een WA-verzekering. Houdt echter wel rekening dat er een eigen risico bij schade is (zie onze algemene voorwaarden).

 

En mocht het gaan regenen? Wij hebben hebben ruim 120 leren jassen en bijpassende helmen.

 

In samenwerking met de lokale horeca kunnen wij u een aantal unieke Solex arrangementen aanbieden.

 

Prijzen:

Soort tochtDuur arrangementPrijs per persoon
Solextocht, vertrek bij Unieke Uitjes2 uur€ 32.50
Solextocht, vertrek bij Unieke Uitjes3 uur€ 37.50
Solextocht vertrek overige plaatsen3 uur€ 47.50
Daghuur Solex, vertrek bij Unieke Uitjes8 uur€ 59.50

Onze locaties bevinden zich aan de Deventerweg 67C in Laren (GLD) en de Hambroekweg 8 in Borculo.

 

Voor het bezorgen van Solexen op locatie houden wij een minimum van 3 personen aan.

 

 

 

Transportmiddel solex huren

Lees meer

Solex huren:

 • Vanaf € 32.50 per persoon
 • Echte Oldtimers!
 • Verschillende routes mogelijk
 • Inclusief helmen, eventueel leren jassen en pechhulp